miercuri, 16 martie 2011

De ce "Da mai departe"?

                                           PROIECTUL NUMARUL 1 - "DA MAI DEPARTE"

      Am creat acest blog fiind inspirata de filmul "Pay it forward", film care pe mine m-a marcat profund. Dupa vizionarea lui, probabil putin inflacarata si de energiile acestui an, si mai mult decat atat, ale acestei luni, martie, care se pare ca au fost energii destul de puternice, am decis sa fac ceva. Daca pana acum, am fost mereu o visatoare, am fost mereu cea care vorbea frumos si inflacarat despre o idee si, de vreo 2-3 ani incoace si despre spiritualitate, de data aceasta am decis SA FAC, nu doar sa spun! Si  uite asa, am inceput "propovaduirea" indemnului catre ceilalti oameni, pe Facebook, pe la Protv, Antena 1, Prima Tv, Kiss Fm, Europa Fm, dar, bineinteles, nefiind vorba despre furturi, violuri, crime si altele asemenea lor, ideea nu a prezentat interes pentru ei, pentru ca "nu se vinde".
     Apoi am inceput sa impartasesc ideea prietenilor mei, caci mi-am zis ca orice fapta buna , cat de mica, chiar si de la o mana de oameni, poate sa capete contur in timp.
     Si, cum nimic in viata nu e intamplator...iata ca mi s-a ivit astazi aceasta minunata oportunitate de a impartasi cu voi, cei cat de cat interesati si de cele spirituale, sau macar de transformarea in bine a propriei fiinte, aceasta idee: DA MAI DEPARTE!
     Eu imi doresc ca ideea aceasta, care repet, Nu imi apartine, dar ma incapatanez sa nu o las sa treaca pe langa mine fara sa fac ceva cu ea, sa reuseasca sa ajunga la fiecare om la care trebuie sa ajunga, dupa voia bunului Dumnezeu si am credinta si increderea ca asa va fi...
     Ce e de facut, mai concret?
     Ideea este ca fiecare din noi, care vrea si poate, sa inceapa sa faca lucruri bune pentru ceilalti. Si , pentru ca recomandarea tuturor specialistilor din orice domeniu, inclusiv MLM, este sa se inceapa cu alte 3 persoane, eu incep prin  a face cate un lucru bun pentru alte 3 persoane, fara sa le cer nimic in schimb decat sa dea mai departe binele, adica sa faca la fel, cate un lucru bun pentru alte 3 persoane, si asa mai departe.
    Cam asta e tot ce avem de facut si eu chiar cred ca se poate face, chiar cred ca ne putem schimba, chiar cred ca o mana de oameni care cred in puterea Binelui pot schimba multe in tara asta, in lume...sau cel putin in viata lor! Cu siguranta, dupa ce facem prima fapta buna, cu adevarat buna, sufletul se simte implinit si noi ne vom regasi ca fiind cu totul alti oameni decat am fost la inceput.
     Poate ca acesta este un drum, nu zic ca este singurul drum, doar un drum care ne va duce catre noi insine, catre acel Sine suprem catre care noi toti tindem, constienti sau inconstienti.
     Este intr-adevar un proiect care tine foarte mult de liberul arbitru al fiecaruia din noi, dar ...nu stiu de ce, am incredere ca in oameni se gaseste mai degraba Lumina decat intunericul, si ca ne putem descoperi si o latura UMANA, cu adevarat umana, si ca...PUTEM FI MAI BUNI!!!
     Avem o mare responsabilitate aici si acum, pe Pamant, aceea de a aduce din nou Lumina , Bucuria, Speranta, Credinta, Iubirea, Iertarea pe pamant. Sigur ca pot fi considerate vorbe mari si nu se pot face asa, deodata, dar cu siguranta merita sa incercam! Merita sa ne asumam rolurile de co-creatori ai Noului Pamant si sa creem o realitate viitoare mai luminoasa...daca nu pentru noi, macar pentru copiii nostri! Ei cu siguranta merita ceva mai bun si daca noi ne straduim catusi de putin, ceva-ceva tot se va schimba, poate nu acum, dar peste 1 saptamana, 1 luna, 1 an...lumea va fi mai buna...noi vom fi mai buni!
     Rog Sfanta Treime, Creatorul, Universul, cum doriti voi sa denumiti Lumina Pura, sursa tuturor celor ce sunt, sa va deschida inimile ca sa primiti cuvintele mele si mintile, ca sa vedeti in voi, in fiecare din voi, adevaratul OM, cel care e dispus macar sa incerce!
     Fiti binecuvantati, voi si familiile voastre si fie ca Dumnezeu sa va calauzeasca pasii pe drumul spre Lumina!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu